InPost Paczkomaty 24/7
już od 250,00 zł.
WAŁEK DREWNIANY GRAWEROWANY BOHEMIA ŚWIĘTA XMAS
Opis
EKOLOGICZNY WAŁEK GRAWEROWANY
Producent: Bohemia
wzór: ŚWIĘTA - XMAS
wymiary:
- długość całkowita : 38,5 cm
- długość powierzchni roboczej: 20,2 cm
- średnica: 6,3 cm
Inne niż wszystkie – takie właśnie są nasze wałki. Każdy z nich został wykonany z najwyższej jakości drewna oraz ozdobiony techniką laserową. Od dziś Twoje wypieki będą wywoływały uśmiech na twarzy każdego amatora słodyczy. Zdobiony wałek to również idealny prezent. Eleganckie opakowanie nadaje produktowi ekskluzywnego charakteru. Dodatkowym atutem są logowane rączki wałka.
Produkt w pełni przyjazny środowisku!
Instrukcja obsługi i przydatne porady:
W recepturze na ciasto nie używać środków spulchniających.
W czasie wałkowania posypywać ciasto mąką.
Nie należy posypywać wałka mąką. Zalecana temperatura wypieków:
200℃. Pozostały na wałku nadmiar mąki i ciasta
umyć ciepłą wodą za pomocą miękkiej szczoteczki z
odrobiną środka do mycia naczyń. Opłukać w bieżącej
ciepłej wodzie. Wytrzeć do sucha ściereczką lub
ręcznikiem papierowym, pozostawić do wyschnięcia. Nie myć
w zmywarce.
Ten przepis zawsze się udaje:
Ciasteczka kruche
- 230 g masła
- 175 g cukru trzcinowego
- 1 jajko
- 2-3 łyżeczki ekstraktu wanilii
- szczypta soli
- 400 g mąki
Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajko i ekstrakt wanilii, ponownie utrzeć. Dodawać przesianą mąkę i oprószać ze szczyptą soli, wyrobić. Owinąć w folię i wstawić do lodówki na około 20-30 minut. Ciasto powinno być dostatecznie twarde by nie przyklejało się do wałka. Można to zrobić albo przez dodanie odrobiny mąki w trakcie wyrabiania albo przez większe schłodzenie ciasta w lodówce. Mąki dodawać nie za dużo bo ciastka będą twarde. Po wyjęciu z lodówki podsypać ciasto mąką, rozwałkować na grubość ok 4 mm, jeszcze raz oprószyć dokładnie mieszanką a jej nadmiar zetrzeć. Teraz równomiernie przewałkować grawerowanym wałkiem. Wykrawać ciastka dowolną foremką. Układać na wysmarowanej zimnej blaszce lub papierze. Piec w temp. 200-220°C bardzo krótko 5-7 min, do zarumienienia brzegów. Po wyjęciu z piekarnika zostawić do wystudzenia, i dopiero zdejmować. Ważne jest utrzymanie temperatury 200-220 °C na początku pieczenia,(ok 2 min.) Potem można temperaturę obniżyć.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.